- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Uutiset 2014
FOODWEB kertoo ruoka-annosten ympäristövaikutuksista (Pirkanmaan ELY-keskus)
Uudella FOODWEB-verkkosovelluksella kuluttaja voi vertailla erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia ja suhteuttaa ne terveellisyyteen sekä haitallisten aineiden altistukseen. Sivustolta löytyy myös vinkkejä, kuinka osallistua talkoisiin puhtaamman Itämeren puolesta.
Ruoan ympäristövaikutus- ja ravitsemustietoja sekä elintarvikkeiden kautta altistumista erilaisille haitallisille aineille on tähän saakka esitetty toisistaan erillisinä tietoina. Kuluttajan on ollut hankala hahmottaa kokonaiskuvaa, saati tehdä terveellisiä ja ympäristöystävällisiä valintoja yksittäisten tiedon sirpaleiden perusteella. FOOBWEB-hankkeessa kehitetyn laskentamallin avulla nämä tiedot kuitenkin on saatu yhdistettyä.
Ateriasovelluksella voidaan tarkastella joko valmiiksi koottuja ruoka-annoksia tai poimia lautaselle erilaisista aineksista oma annos ja tarkkailla sen ominaisuuksia.
Lisätietoa: http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm
FOODWEB-hanketta (Itämeren ympäristö, ruoka ja terveys: tavoista tietoisuuteen) koordinoi MTT. Yhteistyökumppaneina olivat Suomen ympäristökeskus SYKE, Latvian ja Tarton yliopistot sekä tiedekeskus-AHHAA Tartosta. Projektin toiminta-alueena oli Itämeri ja sen ympäristö. Tavoitteena oli kiinnittää huomioita ruokaan ja sen tuotantoon liittyviin ympäristövaikutuksiin sekä riskeihin ja niiden vaikutuksiin yksilön, hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Hankkeen rahoitti Central Baltic Interreg IVA-ohjelma.
- Julkaisupäivä
- 21.3.2014