Ympäristö

Tietoa ympäristöön liittyvistä tehtävistä ja palveluista

 

Avaa chat-ikkuna

Uutisia -Ympäristö

null Lähiympäristöä parantaviin hankkeisiin voi saada EU:n maaseuturahoitusta

Lähiympäristöä parantaviin hankkeisiin voi saada EU:n maaseuturahoitusta

Yhdistykset, seurat, järjestöt ja muut yhteisöt voivat saada EU:n maaseuturahoitusta erilaisiin lähiympäristöä parantaviin hankkeisiin. Hankkeissa voidaan esimerkiksi parantaa vesistöjen tilaa ja elvyttää kalakantoja, kunnostaa kosteikkoja tai uudistaa maisemaa. Luonnon monimuotoisuutta voidaan edistää parantamalla uhanalaisten lajien elinympäristöjä. Tuella voi myös ostaa asiantuntija-apua siihen, että alueen ympäristön kehittämiseksi laaditaan pidemmän aikavälin kehittämissuunnitelma.

Rahoituksella voi esimerkiksi kattaa pusikoiden raivaamisesta, ruovikon niitosta tai järven ruoppauksesta aiheutuvia kuluja. Mahdollisia ovat myös energiansäästöä ja energiatehokkuutta parantavat hankinnat, kuten aurinkopaneelien hankinta yhteiskäytössä oleviin tiloihin. Lisäksi tuetaan kierrätystä edistäviä investointeja, jotka tulevat yhteiseen käyttöön.

Investointien lisäksi tukea voi saada yhteistyöhankkeisiin, joissa yhdessä etsitään ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja luontokadon asettamiin haasteisiin.

EU:n maaseuturahoitusta ilmasto- ja ympäristöhankkeisiin haetaan alueellisista ELY-keskuksista tai paikallisista Leader-ryhmistä. Tuki pitää hakea ennen kuin hankintaa tai hanketta aloittaa. Hakemus täytetään verkossa Hyrrä-asiointipalvelussa.

Lue lisää

Lähiympäristöä parantaviin hankkeisiin voi saada EU:n maaseuturahoitusta, Ruokaviraston tiedote 12.9.2024 (ruokavirasto.fi)

Ympäristöasiakaspalvelu

0295 020 900 (pvm/mpm)

mape 916

[email protected]   
(Liitteiden maksimikoko yht. 35 Mt)

Lue lisää asiakaspalvelusta

Tuulivoimaneuvonta

Asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille 0295 023 044

Lue lisää neuvonnasta

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville

0295 020 920

tiistaisin ja keskiviikkoisin
klo 9.00 - 12.00

Lue lisää neuvonnasta

Oikopolut
Muualla verkossa