- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2018
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Nyheter 2017
Livsmedelsbranschen söker tillväxt genom utnyttjande av trender och internationalisering
"I bageriprodukterna syns aktuella trender mycket tydligt, och företagen eftersträvar aktivt tillväxt genom lansering av nya produkter. Med hjälp av dessa försöker man svara på förändrade preferenser hos konsumenterna och rådande trender. Starka trender just nu är hälsa och välbefinnande, gynnande av inhemska råvaror samt en ökad tendens att äta mindre mellanmål i stället för större måltider, säger branschchefen Leena Hyrylä från närings-, trafik- och miljöcentralen i Sydöstra Finland.
Bageriindustrins omsättning som helhet har vuxit, och hela livsmedelsbranschens konjunkturutsikter är klart positiva. År 2016 omsatte bageriindustrin 1 084 miljoner euro, vilket var en ökning av omsättningen med 3 % från året innan. Uppgifterna framgår av en branschrapport om bageriindustrin och en SMF-branschbarometer för livsmedelsbranschen som offentliggjordes vid livsmedelsbranschens årliga seminarium den 13 december 2017.
Samtidigt lanserades också den nya webbplats med livsmedelsfakta som genomförts som ett samarbete mellan Naturresursinstitutet och Livsmedelssäkerhetsverket Evira.
Läs mera:
- Publiceringsdatum
- 2017-12-13