Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Sinileväesiintymät edelleen vähäisiä Kaakkois-Suomen alueella (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen valtakunnallisen leväseurannan vakiohavaintopaikoilta tehdyt sinilevähavainnot ovat viime viikon tapaan vähäisiä. Viikolla 31 sinilevää on havaittu sisävesillä vähäisissä määrin Parikkalan Simpelejärven Harjulinnan rannassa sekä Lemin Kivijärven Kuuksenenselällä. Merialueilla sinilevää ei ole havaittu.

Yleisöhavainto sinileväesiintymästä on tullut Saimaan Honkalahdelta, missä levää on havaittu hippuina vedessä. Menneenä viikonloppuna ilmoitettiin runsaasta sinileväesiintymästä Saimaan Syyspohjanlahdelta.

Kaakkois-Suomen alueen järvien pintalämpötila on keskimäärin noin 24–27 ˚C, Suomenlahdella 21–23˚C välillä. Merialueen pintalämpötilan arviot perustuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen sekä Suomen ympäristökeskuksen satelliittitulkintoihin.

Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteiden lähettämisestä tulisi sopia erikseen.

Lisätietoja:

Harjoittelija Ida Määttä
s-posti: ida.maatta(at)ely-keskus.fi
puh. 040 767 5388


Regional information