Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Työttömyyden kasvu hidastumassa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 31 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä kasvoi 3 900 henkilöllä. Työttömyyden kasvu johtui pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä.  Viime vuoden kesäkuusta määrä kasvoi 1 900 henkilöllä eli 6,4 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 9,4 prosentilla.

Kesäkuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 14,0 % eli 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa osuus kasvoi 1,1 prosenttiyksiköllä, ollen 14,0 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on samalla tasolla kuin koko maassa ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman hitaampaan tahtiin kuin koko maassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla työttömyyden kasvu oli sitä selvästi nopeampaa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.

Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Lisätietoja:  työllisyyskatsaus  ja analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Regional information