Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2018

Sinilevähavainnot vähentyneet hieman (Pirkanmaa)

Pirkanmaalla havaittiin juhannusviikolla vähän sinilevää Sastamalan Houhajärvessä, Virroilla Vähä Valkeajärvessä ja Pyhäjärven Mäyriänrannassa Lempäälässä. Leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia vähemmän.

Järviwikiin on kirjattu yleisöhavaintoja levistä Ylistenjärvestä (Sastamala), Rutajärvestä (Urjala) ja Mäyhäjärvestä (Lempäälä). Tampereen uimarannoilla havaittiin levää Peltolammin ja Tahmelan uimarannoilla.

Leväseuranta toteutetaan Pirkanmaalla aiempien vuosien tapaan

Kuntien ympäristöviranomaiset arvioivat sinilevän määrän havaintopaikoilla silmämääräisesti kerran viikossa ja Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa tilanteesta torstaisin. Levien runsauden arvioinnissa käytetään neliportaista asteikkoa: 0 = ei levää, 1 = vähän levää, 2 = runsaasti levää ja 3 = erittäin runsaasti levää. Kun levää on runsaasti, siitä pyritään ottamaan näyte tarkempaa lajimääritystä varten. Kaikki levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta.

Viranomaisen tekemä levähavainto kuvaa hetkellistä tilannetta havainnointipaikalla eikä koko järven tilannetta. Esimerkiksi tuulet ja virtaukset voivat vaikuttaa levälauttojen esiintymiseen järvialueella ja tilanne voi vaihdella nopeastikin.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus
ylitarkastaja Anu Peltonen
puh. 0295 036 367
anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:

 

 


Regional information