- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2018
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Nyheter 2015
Ruokaketjun edistämisen painopisteet 2015 (Pirkanmaan ELY-keskus)
Painoalueita käytetään kansallisen ruokaketjun kehittämisen varoista myönnettävien valtakunnallisten ruokaketjuhankkeiden hankehaussa. Tänä vuonna hankeavustuksia myönnetään noin 4 miljoonaa euroa. Hankkeiden tavoitteena on ruokaketjun kilpailukyvyn nostaminen, kestävän ruuantuotannon edistäminen, ruuan ja ruuantekijöiden arvostuksen lisääminen sekä ruokakulttuurin edistäminen.
– Hankkeiden yhtenä tavoitteena on myös toimijoiden yhteistyön tiivistäminen, jolloin hankkeista tulee entistä vaikuttavampia, kertoo ylitarkastaja Petri Koskela maa- ja metsätalousministeriöstä.
Syksyn hankehaussa kuusi erillistä painoaluetta
Tänä vuonna etsitään hankkeita, jotka lisäävät ruokaketjutoimijoiden osaamista, kuluttajien vastuullisia valintoja sekä ruuan jäljitettävyyttä ja vastuullisuutta. Painoalueissa ovat mukana myös luomu ja lähiruoka. Uutena painoalueena on peruna-alan kehittäminen.
– Viime aikojen voimakkaasta hintavaihtelusta johtuen peruna-alaa halutaan kehittää perunastrategian tavoitteiden mukaisesti mm. toimijoiden yhteistyötä lisäämällä. Painoalueissa mainitaan ensimmäistä kertaa myös kasviproteiinien käytön lisääminen. Haluamme näin edistää ravitsemussuositusten mukaista, terveellistä ja ympäristöystävällistä ruokavaliota, Koskela sanoo.
Maa- ja metsätalousministeriö määrittelee vuosittain ruokaketjun toiminnan edistämisen hankehaun painoalueet. Maaseutuvirasto huolehtii hankehaun järjestämisestä ja muusta hankehallinnoinnista. Ruokaketjuhankkeiden hakuaika on tänä vuonna 17.8–18.9.2015.
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
- Petri Koskela, ylitarkastaja, p. 0295 16 2382, [email protected]
- Painoalueet vuoden 2015 hankehakuun
- Tietoa ruokaketjuhankkeista: www.mmm.fi ja www.mavi.fi
- Publiceringsdatum
- 2015-04-16