- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2018
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Turvallista ruokaa myös lemmikeille (Satakunta)
Satakunnan ELY-keskus suorittaa Ruokaviraston toimeksiannosta rehuvalvontaa satakuntalaisissa lemmikkieläinten ja luonnoneläinten rehua markkinoivissa yrityksissä. Rehulla tarkoitetaan tuotantoeläinten, lemmikkieläinten tai luonnoneläinten ruokintaan tarkoitettua tuotetta. Rehualan toimijoita ovat pääsääntöisesti kaikki rehuketjuun osallistuvat alkutuotannosta kaupan portaaseen asti. Ruokavirasto varmistaa rehujen laatua valvomalla, tarkastamalla ja analysoimalla maahantuotuja, kotimaassa valmistettuja sekä markkinoilla olevia rehuja
Käytännössä valvonta toteutetaan tarkastamalla markkinoilla olevien tuotteiden pakkausmerkintöjä ja ottamalla näytteitä, joista saadaan tarkempi selvyys rehun koostumuksesta ja pakkausmerkintöjen oikeellisuudesta. ELY:n tekemissä alkutalven valvonnoissa keskityttiin tarkastamaan lintujen ruokintaan tarkoitettuja tuotteita.
Rehuketjun valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että rehut ovat turvallisia ja käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja että ne täyttävät lainsäädännön vaatimukset. Valvontaa tehdään vuosittain laadittavan valvontasuunnitelman mukaisesti.
- Publiceringsdatum
- 2019-02-18