Pressmeddelanden 2018

Työttömyys alenee yhä ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 19 000 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä vähenee - nyt 100 henkilöllä. Viime vuoden marraskuusta työttömien määrä väheni 16 prosentilla (3 500 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-15 %). Nykyistä vähemmän työttömiä oli edellisen kerran toukokuussa 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,4 % eli 1,5 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,7 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla ja Turunmaan saaristossa, kummassakin noin 20 prosentilla. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 44 prosentilla eli 4 300 henkilöllä.

Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kääntyy kasvuun  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio  (TILAPÄISESTI POIS KÄYTÖSTÄ)

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Uppdaterad