Miljö

Information om miljöns uppgifter och tjänster

Uutisia -Ympäristö

null Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä kasvussa - kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä kasvussa - kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tuottajayhteisöihin liittymiset kasvoivat alkuvuonna noin tuhannella. Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi tietoa tuottajavastuusta keväällä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa henkilöä.

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä on lisääntynyt alkuvuonna 2024. Tuottajayhteisöihin liittymisiä oli tammikuusta kesäkuuhun reilu tuhat kappaletta. Tuottajayhteisöihin liittyneiden jäsenten määrä oli vuoden alussa 11 500 ja kesäkuussa 13 000 yritystä. Moni yritys on tuottajavastuussa eri tuoteryhmistä ja näin jäsenenä useassa tuottajayhteisössä samaan aikaan. Yhteensä tuottajavastuun hoitaneita yksittäisiä yrityksiä on nyt noin 7200. 

Tuottajavastuun alaiset yritykset vastaavat tuotteidensa jätehuollosta, kun tuotteet poistetaan käytöstä. Tuottajavastuun voi helpoiten hoitaa liittymällä tuottajayhteisöön. Tuottajavastuun ansiosta raaka-aineet saadaan kiertoon ja kuluttajat voivat kierrättää maksutta.

Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tänä vuonna kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä tuli jätehuollon tuottajavastuun piiriin, kun jätelainsäädäntö uudistui. Tuottajavastuu koskee nyt noin 50 000:ta yritystä.

Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi huhti- ja toukokuussa tietoa tuottajavastuusta ja sen hoitamisesta yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kampanjan aikana esitetty YLE:n yleishyödyllinen tietoisku tavoitti yli 1,2 miljoonaa katsojaa. Kohdennettu mainoskampanja tavoitti yli 312 000 henkilöä sosiaalisessa mediassa. Myös animaatioita katsottiin yli 42 000 kertaa.

Lue lisää

Testaa, koskeeko tuottajavastuu yritystäsi:

Kundservice för miljöfrågor

0295 020 901 mån.–fre.

kl. 9–15 (lna/mta.)

[email protected]
(Bilagor max. 35 Mt)

Läs mer om kundservice

Vindkraftsrådgivning

Experthjälp och råd till kommuner, landskapsförbund, NTM-centraler, verksamhetsutövare och medborgare 0295 023 044

Läs mer om rådgivingen

Tillståndsrådgivning för förnybar energi

Tillståndsrådgivning för de som

planerar produktion av

förnybar energi

0295 020 920

tisdagar och onsdagar
klockan 9.00 - 12.00

Läs mer om rådgivingen

Genvägar
På andra webbplatser