- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Tiedotteet 2013
Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.
Pulaa hakijoista vain kahdeksassa ammattiryhmässä (Hämeen ELY-keskus)
Hämeen työ- ja elinkeinotoimistossa on syys-lokakuun vaihteessa tehty arvio keskeisten työelämän ammattien (noin 200) lyhyen aikajänteen kehitysnäkymistä ja työvoiman saatavuusnäkymistä. Arvio perustuu Hämeen TE-toimiston toimipaikkojen näkemyksiin työmarkkinatilanteen kehityksestä ammateittain seuraavan puolen vuoden aikana. Joidenkin ammattien kohdalla tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Hämeessä noin 200 ammatista vain kahdeksan ammattinimikettä on sellaisia, joissa Hämeen TE-toimiston arvion mukaan on pulaa hakijoista.
Työvoiman kysyntä kasvaa kahdeksassa ammattinimikkeessä. Ylitarjontaa hakijoista on 36 ammattinimikkeessä ja kysyntä vähenee 21 ammattinimikkeessä. Suurin osa arvioiduista ammateista, noin 150, kuuluu tasapainoammattien ryhmään. Aiempiin ammattibarometreihin verrattuna ammatteja, joissa on pulaa hakijoista, on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Sen sijaan niiden ammattinikkeiden määrä, joissa on ylitarjontaa hakijoista, on pysynyt vakiona aiempiin ammattibarometreihin nähden.
Saatavuusongelmia sosiaali- ja terveysalalla, opetusalalla ja isännöitsijöissä
Hämeen TE-toimistossa lokakuussa tehdyn ammattibarometrin mukaan Hämeessä odotettavissa olevat saatavuusongelmat painottuvat edelleen sosiaali- ja terveysalalle ja opetusalalle. Arvioidessa työmarkkinatilannetta seuraavan puolen vuoden aikana pulaa on pääasiassa sosiaali- ja terveysalan ja opetusalan ammattityövoimasta kuten sairaanhoitajista, hammaslääkäreistä, lääkäreistä, erityisopettajista, sosiaalityöntekijöistä, isännöitsijöistä, luokanopettajista ja lastentarhanopettajista.
Arvioidessa rekrytointitarvetta seuraavan puolen vuoden aikana kysyntä kasvaa seuraavissa ammateissa: kirjanpitäjät ja palkanlaskijat, kiinteistönhoito ja kunnossapito, perushoitajat ja lähihoitajat, sairaanhoitajat, taloushallinnon suunnittelijat, logistikot ja kuljetussuunnittelijat, isännöitsijät ja sosiaalityöntekijät.
Ylitarjontaa yhä useammassa ammattinimikkeessä
Arvioidessa työmarkkinatilannetta seuraavan puolen vuoden aikana eniten työvoiman ylitarjontaa on Hämeen TE-toimiston mukaan toimistotyöntekijöiden kohdalla. Liikaa hakijoita on myös mm. seuraavissa ammateissa: ATK-suunnittelijat, tietoliikenne- ja elektroniikka-asentajat, sähköasentajat, laborantit ja laboratorioapulaiset, tie- ja ratatyöntekijät, sihteerit, talonrakennustyöntekijät, rakennusmaalarit ja varastotyöntekijät.
Ammatit, joissa kysyntä vähenee seuraavan puolen vuoden aikana, ovat mm. kirvesmiehet, talonrakennustyöntekijät, tie- ja ratatyöntekijät, matkatoimistovirkailijat, rakennusinsinöörit ja teknikot, rakennusmaalarit, postinkantajat ja -lajittelijat, työnvälitystyöntekijät, liikeyritysten johtajat, myyjät, koneistajat ja työkaluntekijät, muovituotetyöntekijät, rakennusalan sekatyöntekijät, kirjastotyöntekijät ja farmaseutit.
Lisää materiaalia ammattibarometrista karttakuvineen löydät Hämeen ELY-keskuksen Alueen tila ja näkymät -sivun alasivuilta Työmarkkinat kohdasta Ammattibarometrit
Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Jesse Marola, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 159
- Julkaisupäivä
- 11.10.2013