Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Varsinais-Suomen ELY-keskus sai uuden elinkeinojohtajan  (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen –vastuualueen johtajaksi on 1.4.2014 alkaen nimitetty diplomi-insinööri Kimmo Juhani Puolitaival.

Puolitaival tuli vuonna 2003 yksityiseltä sektorilta valtion palvelukseen, V-S:n TE-keskukseen yritysosaston päälliköksi. Sitten edelleen ELY- keskuksen yksikön päälliköksi, josta TE-palvelu-uudistuksen projektipäälliköksi ja vuoden 2013 alusta alkaen  Varsinais-Suomen TE-toimiston johtajaksi.

Tätä ennen hän on toiminut konsulttiyhtiö Profes Partnersin toimitusjohtajana ja itsenäisenä yrittäjänä toimien yritysten liiketoiminta- ja kv-prosessien kehittäjänä sekä

alue- ja toimialastrategiaprosessien ohjaajana, vientimarkkinointitehtävissä tietotekniikka-alalla ja tuotannon johtotehtävissä konepajateollisuudessa.

ELY-keskuksen rooli aluehallinnon muutoksessa?

ELY on käynyt läpi merkittävän muutosprosessin, joka edelleen jatkuu. Haluan kuulla tässä muutoksessa olevien yksiköiden, ryhmien ja asiantuntijoiden näkemykset vahvuuksista ja kehittämistarpeista. Oma tilannekuva on se, että perusyksiköiden työlle täytyy nyt raivata tilaa ja työrauhaa samalla, kun ELY:n yhtenäisyyttä, imagoa, kumppanuuksia ja asiakaslähtöisyyttä edelleen vahvistetaan.

Millaisina näet maakunnan kehitysnäkymät?

Maakunnan elinkeinorakenne on viime vuosina ollut voimakkaassa muutoksessa. Erityisen voimakkaana muutos on toteutunut elektroniikkateollisuudessa, jonka tuottamasta BKT:sta on hävinnyt 4 miljardia euroa. Rakennemuutos ei ole vain viime vuosien ilmiö, vaan teollisuuden osuus työpaikoista on myös pitkällä aikavälillä ollut laskussa ja palveluiden vastaavasti kasvussa. Samalla, kun panostamme korkean teknologian innovaatioiden ja uusien palvelutuotteiden kaupallistamisen ja kansainvälistymisen tukemiseen, meidän on jatkuvasti huolehdittava myös olemassa olevien yritysten toimintaedellytysten parantamisesta.

ELY:n rooli on merkittävä. Meillä on työkaluja infran kehittämiseen toimintaympäristö- ja yritystasolla, voimme tukea innovaatiotoimintaa, kaupallistamista ja kansainvälistymistä, meillä on keinoja tukea liiketoimintaosaamisen kehittymistä, osaavan työvoiman saatavuutta ja auttaa yrityksiä löytämään välttämättömiä verkostokumppaneita. Olemme itse vahva verkoston solmukohta ja voimme ottaa merkittävän roolin alueellisten verkostojen rakentajana ja veturina. 

Minkälainen johtaja olet?

Vahvimmin johtamisprofiilissani nousevat esille tuloshakuisuus sekä muita sitouttava, kannustava ja vuorovaikutteinen johtamistyyli. Olen erittäin asiakasorientoitunut. Olen myös vahva verkostokumppanuuksien puolestapuhuja. Ajattelutavaltani olen enemmän opitimistinen kuin pessimistinen.

Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Olen harrastusten moniottelija. Veneilen, harrastan merimelontaa, rullaluistelen, hiihdän. Pidän myös lukemisesta, perheen yhteisistä asioista ja matkoista.

Lisätiedot:

Kimmo Puolitaival, puh. 040 822 9414


Alueellista tietoa