Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Helteistä huolimatta Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan levätilanne enimmäkseen rauhallinen (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Sinilevää on viikolla 31 havaittu vähäisiä määriä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen Lappajärven (Kivitippu) ja Ähtärinjärven leväseurantapaikoilla. ELY-keskukselle on tullut myös havainto runsaasta leväkukinnasta Pitkämön tekojärven alueella, Jalasjoen juoksutuskanavassa. Lisäksi mm. Hirvijärven tekojärvellä ja Evijärvellä sijaitsevalla Mustajärvellä on havaittu sinilevää.

Ähtävänjoen suulla mitattiin keskiviikkona pintaveden lämpötilaksi 24 °C. Muutoinkin alueen vedet ovat poikkeuksellisen lämpimiä.

Runsaasti sinileviä sisältävän veden käyttämistä ei suositella, sillä sinilevät voivat olla myrkyllisiä ja aiheuttaa mm. iho-oireita, silmien ärsytystä ja pahoinvointia. Vähäinenkin sinilevämäärä voi joskus sisältää haitallisen määrän levämyrkkyä. Siksi varsinkin pienet lapset ja lemmikkieläimet on syytä pitää poissa rannasta ja vedestä kun sinilevää on havaittavissa. Sinilevävettä ei pidä käyttää esim. salaatin ja marjojen kasteluvetenä eikä löylyvetenä tai ruoanlaitossa, sillä sinilevämyrkky ei hajoa vettä keitettäessä.

Lisätietoja:

Leväseurantapuhelin 0295 027 990


Alueellista tietoa