- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Uutiset 2014
Työllisyyspoliittisen avustuksen haku käynnistymässä
Työttömien työnhakijoiden työllistämiseen tähtäävää avustusta voi hakea 31.10. saakka – jos kyse on toisesta tai kolmannesta hakukerrasta. Uudet hakijat voivat sen sijaan hakea työllisyyspoliittista avustusta ympäri vuoden. Ehdot täyttäville hankkeille myönnetään tukea määrärahojen puitteissa, hakemuksia valmisteleva ja seuraava Juho Orjala Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo.
Työllisyyspoliittinen avustus on tarkoitettu hankkeille, joilla edistetään työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakykyä ja parannetaan työllistymismahdollisuuksia.
- Toiminnalla painotetaan työmarkkinoille askel askeleelta menemistä. Mutta tällaisina aikoina, kun sinne on vaikea päästä, avustuksella on myös toinen tärkeä sosiaalinen tavoite; työkyvyn ylläpitäminen.
Avustusta voivat hakea yhdistykset, säätiöt, kunnat ja sosiaaliset yritykset. Omaan perustoimintaan rahaa ei anneta. Jos hakijana on esimerkiksi työttömien yhdistys, sillä on oltava varsinaisen toiminnan ulkopuolella pyöritettävä hanke.
Työllisyyspoliittista avustusta haetaan ottamalla yhteyttä joko TE-toimistoon tai ELY-keskukseen. Hakemusta valmistellaan kolmikantaisesti: hakija, ELY-keskus ja TE-toimisto neuvottelevat yhdessä, soveltuuko hanke TE-toimiston tarpeisiin. Hankkeeseen liittyvän idean on oltava valmis yhteydenottohetkellä, mutta sitä voidaan muokata keskustelujen perusteella. Hakemuksessa on tärkeää kertoa, mitä kaikkea hanke pystyy tarjoamaan.
Työllisyyspoliittista avustusta myönnettäessä painotetaan hankkeita, jotka kohdentuvat pitkään työttömänä olleisiin, osatyökykyisiin, nuoriin tai maahanmuuttajiin. Muitakin ehtoja on: hankkeeseen on kyettävä ottamaan mukaan vähintään 15 henkilöä per vuosi. Hankkeen on tarjottava töitä joko hankkeen vetäjän omassa organisaatiossa tai työ on hankittava ulkopuoliselta taholta. Asiakkaille tarjotaan yleensä palkkatuettua työtä tai työkokeilupaikkaa.
Työn lisäksi hankkeeseen mukaan tuleville tarjotaan työnhakua parantavaa koulutusta sekä yksilöllistä tukea.
- Ei ole tarkoitus, että ihmiset kiertävät hankkeista toiseen, tähtäimessä on oltava avoimille työmarkkinoille siirtyminen, Orjala muistuttaa.
Hakijalla on oltava myös omaa varallisuutta hankkeen pyörittämistä varten, sillä avustus maksetaan takautuvasti ja hankkeilta edellytetään tiettyä omarahoitusosuutta.
Hakemus työllisyyspoliittisesta avustuksesta
Lisätietoja:
Juha Orjala, suunnittelija, Uudenmaan ELY-keskus, nimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi, 0295 021 073
Eija Lappalainen, kehittämispäällikkö, Uudenmaan TE-toimisto, nimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi, 0295 040 421
Asiakkaan motivaatiosta liikkeelle
Kotikallio Living Lab työllistämishankkeen asiakkaat pääsevät kokeilemaan työelämää oikeille työpaikoille. Työvalmennuksen lisäksi hankkeella on tarjota työkokeilupaikkoja, jotka etsitään siltä alalta, joka asiakasta kiinnostaa.
Lue lisää
Oman kohtalonsa herraksi tukemista
- On muistettava, että keskiössä on asiakas ja hänet pitäisi saada tuntemaan tilanne omakseen, hankevastaava Rauno Lipsanen Polku Työelämään –hankkeesta painottaa.
Tekstit ja kuvat: Memmi Ojantola
- Julkaisupäivä
- 29.8.2014