Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Toimialaraportti: Elintarvikeala hakee kasvua ajan trendeistä ja kansainvälistymisestä

"Leipomotuotteissa näkyvät hyvin ajan ilmiöt, ja yritykset hakevat aktiivisesti kasvua tuotelanseerauksista. Niillä pyritään vastaamaan kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin ja ajan trendeihin. Tällä hetkellä vahvoja trendejä ovat terveellisyys ja hyvinvointi sekä kotimaisuuden ja välipalojen suosiminen, kertoo toimialapäällikkö Leena Hyrylä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta."

Leipomoteollisuuden liikevaihto on kokonaisuutena kääntynyt kasvuun ja koko elintarvikealan suhdannenäkymät ovat selvästi positiiviset. Leipomoteollisuuden liikevaihto vuonna 2016 oli 1 084 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 3 prosenttia. Tiedot selviävät 13.12.2017 elintarvikealan vuosiseminaarissa julkaistuista leipomoalan toimialaraportista ja elintarvikealan pk-toimialabarometrista.

Samassa tilaisuudessa julkaistiin myös Luonnonvarakeskuksen ja Eviran yhteistyönä toteutettu ruokafaktasivusto sekä lähiruoka-alan kilpailutoiminnasta kertova raportti. 

Lue lisää:


Alueellista tietoa