- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
ELY-keskuksen asiantuntijoiden viestintävinkit: johtava vesitalousasiantuntija Tuulikki kertoo vinkkinsä Twitteriin (Pohjois-Savo)
Tässä juttusarjassa Pohjois-Savon ELY-keskuksen asiantuntijat kertovat kokemuksistaan erilaisissa viestintätilanteissa ja jakavat parhaat viestintävinkkinsä muille. Näin kannustamme asiantuntijoita hyödyntämään erilaisia tapoja tarjota tietoa asiakkaille ja osallistua keskusteluun.
Juttusarjasta löydät asiantuntijoiden kokemuksia ja vinkkejä esimerkiksi lehti- ja tv-haastatteluihin ja sosiaalisen median käyttöön. Toivomme, että näitä vertaisvinkkejä voi hyödyntää myös talomme ulkopuolella ja että ne innostavat kokeilemaan rohkeasti eri tapoja viestiä.
Tässä osassa Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Tuulikki Miettinen kertoo Twitteristä.
Tuulikki kertoo seuraavansa Twitteriä säännöllisen epäsäännöllisesti ja twiittaa itse lähinnä töihin liittyviä juttuja. Tuulikin mukaan Twitteriä seuraamalla pysyy kärryillä siitä, mikä kulloinkin puhuttaa omalla alalla. Hän myös vinkkaa, että Twitterissä käytäviä keskusteluja voi seurata, vaikkei itse haluaisikaan twiittailla.
Tuulikki kertoo Twitterin käytöstä:
Innostuin Twitterin käytöstä viestinnän järjestämässä koulutuksessa, jossa sain myös tarvittavan opin alkuun pääsemiseksi.
Seuraan Twitterin keskusteluja säännöllisen epäsäännöllisesti eli työtilanteesta riippuen päivittäin tai harvemmin. Jonkun verran seuraan keskusteluja myös vapaa-aikana, tosin sielläkin vaihtelevasti. Kiireisinä aikoina seuraaminen jää vähälle, mutta se ei haittaa mitään.
Yksityishenkilönä twiittaaminen ei aseta paineita esim. vastaamisen suhteen.
Tuulikki keskittyy työhön liittyviin aiheisiin
Pääasiassa twiittaan vain työhön liittyviä juttuja, mutta joskus myös jotain rennompaa. Twiittaan yksityishenkilönä mikä on todettu myös profiilissani.
Seuraan lähinnä erilaisia yhdistyksiä ja organisaatioita, kuten ELY-keskuksia ja tutkimuslaitoksia, sekä eri puolella Suomea olevia kollegoita, muita tuttuja ja mielenkiintoisia tuntemattomia. Uusia seurattavia löytyy mm. toisten uudelleentwiittauksista ja tykkäyksistä, ja sitä kautta saa myös itselle uusia seuraajia.
Twitteristä löytää uutta tietoa
Twitteriä seuraamalla pysyy kärryillä siitä, mikä kulloinkin puhuttaa omalla alalla ja mm. tutkimuslaitoksia seuraamalla saa tietoa meneillään olevista uusista tutkimuksista, joista on hyötyä myös työssä.
Tarvittavan opin Twitterin käyttöön sain ELYn viestintäpäällikön Jaanan järjestämästä koulutuksesta. Hankaluutena on ollut lähinnä se, että virkakieleen tottuneen on välillä vaikeaa saada sanottua asia lyhyesti ja kiinnostavasti.
Tuulikin vinkit muille:
1. Twitteriä voi seurata vaikkei itse twiittaisi. Silloinkin kannattaa luoda oma tili, jotta voi valita ne joita seuraa.
2. Fingerporin ystäville suosittelen kokeilemaan hashtagia #fingerpori (katso esim. tämä vakava keskustelu tieteen etiikasta ja arvoista)
3. Pohjois-Savon ELY-keskuksen tiliä @POSELYkeskus kannattaa myös seurata.
Juttusarjan muut vinkit:
Maahanmuuttopäällikkö Lisbeth kertoo vinkkinsä lehtihaastatteluun
Hydrobiologi Veli-Matti kertoo vinkkinsä radio- ja TV-haastatteluihin
Luonnonsuojelun ylitarkastaja Anne kertoo vinkkinsä Instagramiin
Maaseutupuolen asiantuntijat kertovat vinkkinsä tapahtumaan valmistautumiseen
- Julkaisupäivä
- 27.6.2018