- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Hävikin vähentäminen on yhteinen asia
Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana on yhteisöllisyys. Kannustamme kaikkia taistelemaan yhdessä ruokahävikkiä vastaan, koska jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa hävikin syntymiseen. Hävikin syntymiseen voi vaikuttaa ruokaketjun kaikissa portaissa yksittäisistä kotitalouksista monikansallisiin yrityksiin. Teema kokoaa ihmisiä yhteen esimerkiksi erilaisten hävikkiin liittyvien tapahtumien myötä, joiden avulla tietoisuutta ruokahävikistä voi levittää positiivisella ja oivaltavalla tavalla.
On arvioitu, että kaikkiaan maailman ruoasta 25-30 % päätyy roskiin. Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenen vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, satojen eurojen arvosta.
Ruokahävikkiä vastaan ei tarvitse taistella otsa hiessä. Jos jokainen kotitalous ostaisi vähän viisaammin, käyttäisi kaappiin vanhenevat tuotteet ja hyödyntäisi ylijäämäruoan, meillä olisi parempi maapallo, vähemmän nälkäisiä ja enemmän rahaa käytössämme.
Lue lisää:
- Julkaisupäivä
- 10.9.2018