Navigeringsmeny
Nyheter 2019

Yritysrahaa lumi-igluun, käymistankkeihin ja styroxia korvaavien tuotteiden kehittämiseen (Kaakkois-Suomi)

Tammi-maaliskuussa 2019 maaseutuohjelman rahoitusta sai Kaakkois- Suomessa kaikkiaan 15 yritystä ja 11 kehittämishanketta. Yrityksiä rahoitettiin yhteensä lähes 690 000 eurolla. Esimerkiksi kouvolalainen Ecopulp Finland Oy sai rahoitusta investointiin, jonka tavoitteena on kehittää uusia puu- ja kierrätyskuitutuotteita korvaamaan styrox-pakkaukset. Climecon Oy puolestaan sai rahoitusta Kausalan toimipisteen tuotantotilojen laajennukseen.

Iitissä sijaitsevalle Yli-Kaitalan lomamökeille myönnettiin rahoitusta investointiin, joka sisältää muun muassa talvimatkailun vetonaulaksi kaavaillun lumi-iglun sekä sähköauton latauspaikan. Kouvolalainen Jaala Network Oy aikoo muuttaa Jaalan entisen kunnantalon hotelliksi maaseuturahoituksen avulla.

Virolahtelainen pienpanimo Takatalo & Tompuri Oy sai investointirahoitusta kahden oluenvalmistuksessa tarvittavan käymistankin hankintaan. Investoinnin ansiosta syntyy yksi uusi työpaikka ja markkinoille saadaan kaksi uutta olutlaatua.

Kestävä kehitys, historia ja karjalainen leipäkulttuuri näkyvät kehittämishankkeissa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät kehittämishankkeille maaseutuohjelman rahoitusta tammi-maaliskuussa 2019 yhteensä noin 926 000 euroa.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Martat kannustavat Kestävästi Kaakossa – hankkeessaan maaseudun yrityksiä, asukkaita ja yhdistyksiä huomioimaan toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteet. Hankkeessa järjestetään esimerkiksi teemaan liittyviä kursseja, työpajoja ja tempauksia. Kuusankoskelainen Kettumäen kansanpuisto ry sai rahoitusta kurssille, jossa opitaan kiertotalouden ja hiiliviisaan elämäntavan perusasiat.

Savitaipaleella Partakosken kyläyhdistys remontoi Leader-rahoituksella historiallisesti arvokkaan Kärnäkosken myllyn ja sahan katot. Lisäksi saharakennukseen asennetaan sähköt tapahtumia ja näyttelytoimintaa varten. Luumäellä sijaitseva P. E. Svinhufvudin kotimuseo sai rahoituksen talon matkailu- ja tapahtumatoiminnan kehittämiseen.

Leader Sepra kehittää matkailua Kotka-Haminan seudulla ja Etelä- Karjalan Kärki-LEADER Imatran seudulla National Geographicin tunnuksena toimivien keltaisten kehysten vauhdittamana. Imatran Seudun Kehitysyhtiö hallinnoi yritysryhmähanketta, jonka tarkoituksena on viedä eteläkarjalaisia perinneleipiä pääkaupunkiseudun kauppojen hyllyille.

Maaseuturahoitus kannustaa yrityksiä investoimaan ja kehittämään toimintaansa

ELY-keskus ja Leader-ryhmät kannustavat yrittäjiä investoimaan ja kehittämään toimintaansa. Yritystuen osuus toimenpiteen kokonaiskustannuksesta vaihtelee tukimuodosta riippuen 20 prosentista jopa sataan prosenttiin.

Maaseudun yritystukien ja kehittämishankkeiden haku on jatkuva. Kaikki rahoitusta saaneet yritykset ja yhteisöt löytyvät valtakunnallisesta hankerekisteristä, josta tietoa voi hakea alueittain, tukimuodon tai hakijan / hankkeen nimen perusteella. Maaseuturahoitusta saaneisiin yrityksiin ja hankkeisiin voi tutustua myös kaakonkantri.fi -sivuilla.

Lisätietoa

Lisätietoja rahoituksesta ja rahoituspäätöksistä antavat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen asiantuntijat ja Leader-ryhmien toiminnanjohtajat (yhteystiedot hankelistauksen yhteydessä). Yhteystietoja voi kysyä myös KaakonKantrin tiedottajalta Saija Rädyltä ([email protected], puh. 050 466 4480).

Liitteenä hankelistaus:
Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien tammi-maaliskuussa 2019 myöntämät yritys- ja hanketuet (pdf)


Regional information