Hyvä työelämä Etelä-Savossa
Tietoa työelämän laadusta, työhyvinvoinnista ja työn tuottavuudesta
- Etusivu
- Tapahtumat
- Uutiset
- Työkaluja työelämän laatuun
- Yrityksen selviytymispakkaus
- Yhteistoiminnallisia menetelmiä
- Työssä innostuminen
- Tuottavuustyökalut
- Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen työkalut
- Mielen hyvinvointi
- Tauko- ja virkistäytymistyökalut
- Kirjallisuutta, oppaita ja yhteystietoja
- Työkaluja videoissa ja podcasteissa
- Hankkeita
- Verkosto
- Toimituspolitiikka
- Yhteystiedot ja palaute
Uutiset
PeliNikkarit keskittyivät erityisoloissa yrityksen kehittämiseen
Viimeaikaiset erityisolot ovat haastaneet yritysten toimintaa. Lautapelejä tuottavan PeliNikkarit Oy:n yrittäjät Susanna Sillanpää ja Tiina Haapiainen ovat keskittyneet erityisoloissa yrityksen kehittämiseen. ELYn myöntämä kehittämistuki ja AVEKilta (Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus) saatu tuki auttoivat keskittymään tuotekehitykseen ja toiminnan kehittämiseen. Kehittämistukea käytettiin muun muassa Dobre-työhyvinvointipelin sekä Perheen suunta -peleihin. Kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin tukevan AVEKin tuen turvin PeliNikkarit työstivät erityisesti Wimma ADHD-peliä.
Tuet tarjosivat PeliNikkareille toivottua laatua
PeliNikkareiden Susanna Sillanpää on tyytyväinen yrityksen saamaan tukeen ja apuun korona-aikana. Susanna kertoo, että myönnetyt tuet sekä ELYltä saatu muu hakemiseen liittyvä tuki ja neuvonta ovat vaikuttaneet myönteisesti yrityksen toimintaan. Susanna kertoo, ettei pienen yrityksen rahkeet riitä yksin kaikkeen. PeliNikkareiden kaltaisella pienellä yrityksellä ei aina ole omasta takaa resursseja toteuttaa isoja projekteja haluamallaan tasolla. Tukien avulla PeliNikkarit ovat kyenneet kiinnittämään huomiota laatuun peliperheen kehittämisessä: tuotekehityksen eri vaiheissa on pystytty hyödyntämään yrityksen arvojen mukaisesti toisten yrittäjien palveluita lähialueelta. Lisäksi kehittämisessä on voitu panostaa korkeaan laatuun, oli kyse graafisista töistä tai vaikkapa markkinoinnista. Susanna jatkaakin, että kehittämistukien avulla PeliNikkarit on voinut luoda toisenlaisen tuotteen ja prosessin, mitä ikinä olisi omin voimin voitu tehdä.
Hakuprosessissa yritystoimintaa joutuu pohtimaan Susanna Sillanpään mukaan loppuun asti. Tuen hakemiseen liittyvä prosessi tuokin yrityksen toimintaan jäntevyyttä ja se raamittaa tekemistä myönteisellä tavalla, kun on toimittava perusteellisesti etukäteen.
Wimma ADHD-pelin pelikuvituksesta on vastannut kuvittaja, graafikko, pelimuotoilija Roope Sillanpää (vasen), PeliNikkareiden Susanna Sillanpää. Kuva: Kapu Karvo (oikea).