- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Maatingissa kuultiin pohjoissavolaisten yrittäjien näkemyksiä tulevaisuudesta (Pohjois-Savo)
Pohjois-Savon maaseudun kehittäjät kokoontuivat lokakuun lopussa Maatinki-tilaisuuteen kuulemaan pohjoissavolaisten yritysten ajatuksia tulevaisuudesta.
Päivän aloitti innostava ERG-lähettiläs, joka kertoi European Region of Gastronomy juhlavuodesta Kuopion alueella. Kuopion seudulla tarjoillaan upea kattaus ruoka‐ matkailu‐ ja luovien alojen yritysten yhteistyössä ideoituja makunystyröitä kutkuttavia kokonaisuuksia. Uudenlaisten yritysverkostojen yhteistyössä syntyy kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, koulutusta ja yrittäjyyttä.
Tämän jälkeen kuultiin alueen ruoka-alan yrittäjien sekä tuottajien ajatuksia tulevaisuudesta. Jokainen heistä oli sitä mieltä, että laadukkaalle ja puhtaasti tuotetulle ruoalle on kysyntää myös tulevaisuudessa, mutta yrittäjän tulee kehittyä koko ajan tulevaisuutta ajatellen.
Päivän päätti Ruokaviraston maaseudun kehittämisosaston johtaja Raisa Ikonen, joka kertoi tämän hetken tietoja uuden rahoituskauden valmistelusta ja alkamisesta.
Tilaisuuden jälkeen jäi se tunne, että alueemme yritykset ovat vastuullisen ja puhtaan ruoan puolesta puhujia. Ja tämän asian eteenhän me kaikki haluamme työskennellä!
Tutustu päivän esitysmateriaaleihin:
Eeva Mertanen, ERG-ruokalähettiläs (pdf)
Matti Kärkkäinen, Peltolan juustola (pdf)
Marko Voutilainen, Voutilan tila (pdf)
Vesa Soirio, Pakkamarja Oy (pdf)
Jouko Kotilainen, Sinikasvis Oy (pdf)
Juho Kylmälä, Toripiha Oy (pdf)
Raisa Ikonen, Ruokavirasto (pdf)
Jaana Paananen, Pohjois-Savon Leader-ryhmät (pdf)
Pohjois-Savon ELY-keskus, toimeenpanon tilanne (pdf)
Lisätietoa Maatingista:
Maaseutukoordinaattori Henna Huovinen
henna.huovinen(a)ely-keskus.fi
p. 0295 026 604
Maatinki on avoin kaikille maaseudun toimijoille, keskeisille sidosryhmille ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuden tavoite on parantaa maaseudun toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä käsitellä maaseutuohjelman toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Maatinki-kokoontumista pyritään järjestämään vähintään kerran vuodessa. Jos haluat liittyä kutsulistalle, laita viestiä osoitteeseen henna.huovinen(a)ely-keskus.fi
- Julkaisupäivä
- 15.11.2019