- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2018
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Maatingissa kuultiin pohjoissavolaisten yrittäjien näkemyksiä tulevaisuudesta (Pohjois-Savo)
Pohjois-Savon maaseudun kehittäjät kokoontuivat lokakuun lopussa Maatinki-tilaisuuteen kuulemaan pohjoissavolaisten yritysten ajatuksia tulevaisuudesta.
Päivän aloitti innostava ERG-lähettiläs, joka kertoi European Region of Gastronomy juhlavuodesta Kuopion alueella. Kuopion seudulla tarjoillaan upea kattaus ruoka‐ matkailu‐ ja luovien alojen yritysten yhteistyössä ideoituja makunystyröitä kutkuttavia kokonaisuuksia. Uudenlaisten yritysverkostojen yhteistyössä syntyy kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, koulutusta ja yrittäjyyttä.
Tämän jälkeen kuultiin alueen ruoka-alan yrittäjien sekä tuottajien ajatuksia tulevaisuudesta. Jokainen heistä oli sitä mieltä, että laadukkaalle ja puhtaasti tuotetulle ruoalle on kysyntää myös tulevaisuudessa, mutta yrittäjän tulee kehittyä koko ajan tulevaisuutta ajatellen.
Päivän päätti Ruokaviraston maaseudun kehittämisosaston johtaja Raisa Ikonen, joka kertoi tämän hetken tietoja uuden rahoituskauden valmistelusta ja alkamisesta.
Tilaisuuden jälkeen jäi se tunne, että alueemme yritykset ovat vastuullisen ja puhtaan ruoan puolesta puhujia. Ja tämän asian eteenhän me kaikki haluamme työskennellä!
Tutustu päivän esitysmateriaaleihin:
Eeva Mertanen, ERG-ruokalähettiläs (pdf)
Matti Kärkkäinen, Peltolan juustola (pdf)
Marko Voutilainen, Voutilan tila (pdf)
Vesa Soirio, Pakkamarja Oy (pdf)
Jouko Kotilainen, Sinikasvis Oy (pdf)
Juho Kylmälä, Toripiha Oy (pdf)
Raisa Ikonen, Ruokavirasto (pdf)
Jaana Paananen, Pohjois-Savon Leader-ryhmät (pdf)
Pohjois-Savon ELY-keskus, toimeenpanon tilanne (pdf)
Lisätietoa Maatingista:
Maaseutukoordinaattori Henna Huovinen
henna.huovinen(a)ely-keskus.fi
p. 0295 026 604
Maatinki on avoin kaikille maaseudun toimijoille, keskeisille sidosryhmille ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuden tavoite on parantaa maaseudun toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä käsitellä maaseutuohjelman toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Maatinki-kokoontumista pyritään järjestämään vähintään kerran vuodessa. Jos haluat liittyä kutsulistalle, laita viestiä osoitteeseen henna.huovinen(a)ely-keskus.fi
- Publiceringsdatum
- 2019-11-15